Societatea romaneasca nu duce lipsa de profesionisti, ci de oameni

Domnule, a avea o diploma nu inseamna neaparat a fi si om. Stim prea bine ca oameni  devenim si nu ne nastem. Unii se nasc, dar sunt putini. Aceia sunt Maestri. Sigur, poti fi un bun profesionist, dar nu neaparat si om. Iti rad ochii si sufletul la succesele semenilor tai? Cunosti cu adevarat iubirea? Iti iubesti  semenii ca pe tine insuti? Cunosti adevarata iubire pentru cel Preainalt?

In zilele noastre, procesul cunosterii intelectuale nu mai are nimic de-a face cu procesul cunosterii de sine si lucrarea spirituala. Si totusi nu ar trebui sa fie asa. Lucrarea spirituala ar trebui sa fie la baza oricarui proces de cunoastere.  Incercarea de a ne perfectiona nu doar din punct de vedere intelectual, ci si din punct de vedere al evolutiei sufletului si al desavarsirii noastre, iata inceputurile pe cararile devenirii de oameni cu O mare. In cultura vedica sunetul primordial este OM. La baza intregii cunoasteri in istoria acestei culturi milenare sta chiar principiul spiritualitatii. De la omul cel mai simplu pana la intelectualul foarte apreciat, de la omul politic pana la sacerdot, viziunea este aceeasi: legatura permanenta cu divinitatea , colectivitatea de oameni in prim plan si o reglementare foarte bine pusa la punct a normelor, in vederea unei cat mai bune structurari si gestiuni a societatii umane in interiorul unor parametri intotdeauna in legatura cu spiritualitatea.

Spuneam mai devreme ca “Societatea romaneasca nu duce lipsa de profesionisti, ci de oameni” si sigur ca suna dur. Intentia este insa una pozitiva: trezirea constiintelor. Daca in fiecare intelectual nu vom avea bine dezvoltata si  componenta spirituala, atunci vom fi in fata unei entitati limitate. Omul este spirit si materie deopotriva. Si trebuie sa admitem ca ne hranim cu spirit si materie deopotriva. Daca intelectualii nostri nu vor avea bine inradacinata aceasta viziune , vom astepta mult si bine sa fie transmisa ideea unei evolutii din punct de vedere spiritual noilor generatii.

Totul in viata este bazat pe un schimb firesc: primesc ceea ce dau. Si atunci mare atentie la ceea ce dam. Poate ca ar trebui sa ne intoarcem un pic mai mult catre partea din noi ce are legatura cu spiritul si din ea sa daruim semenilor nostri. Automat vom darui iubire, spontaneitate, incredere, putere, informatie reala si constructiva, credinta, respect si lista poate continua.

Elita intelectualilor nostri trebuie sa fie un model de conduita, iubire pentru adevar si pentru semeni,  imensa, in asa fel incat, receptorii, discipolii adica, sa perceapa adevarul in profunzimea lui complexa. Exista o baza a bunatatii sufletesti pe care trebuie sa fie daruit adevarul din orisicare sfera, asfel incat sa inspire si sa insufle increderea noilor generatii.

Poate ca undeva, candva, va fi creata o scoala a omeniei la sfarsitul careia sa dam un examen si sa avem acces la diploma de OM sau sa fim lasati repetenti, asa cum ar trebui sa se intample in majoritatea cazurilor. Ma refer la studenti si profesori, preoti si educatori, fara distinctie! Iar repetentia sa nu fie o rusine, ci o autentica ocazie de a ne imbunatati conditia de oameni si de a ne ridica in constiinta.

Camelia Jumatate

 

Comentariu

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish
Cere informatii