Romania a participat cu succes la Festivalul de Folclor International de la Valsequillo

Entuziasm urias si participare de succes  a comunității românilor din Insulele Canare și al Asociației Culturale Rumacan la cea de a VII- a  Ediție a Festivalului Internațional de Folclor – “Encuentro Intercultural”, desfășurat timp de două zile la Valsequillo.

Romania la Festivalul de la Valsequillo

In frumoasa localitate din insula Gran Canaria, intre 20 si 21 aprilie au participat 32 de țări din întreaga lume unde, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, România a fost declarată țară anfitrioană. Evenimentul internațional a debutat vineri seara, 20 aprilie, prin deschiderea expoziției de fotografie și costume populare românești cu titlul “România – tradiție și cultură”, aparținând fotoreporterului Constantin Pletosu și creatoarelor și colecționarelor de costume populare românești, Dana Goran – sosită pentru acest eveniment din România și Manuela Simona Chirilă.

România - tradiție și cultură

Sâmbătă, 21 aprilie, înca de dimineață, pe străzile din Valsequillo, în aplauzele localnicilor ieșiți din case, a avut loc defilarea tuturor participanților. Pentru comunitatea românească a sosit special de la Madrid, Ansamblul Someșu, iar din România, a fost prezenta cunoscuta solistă de muzică populară, Florica Jinga, alaturi de solista de muzică populară Nicoleta Goarnă, din Lanzzarote.

Ansamblul Somesu - Madrid

Pe tot parcursul zilei,  participanții s-au alternat în spectacole de cate 20 de minute fiecare, delectând numerosul public prezent. N-au lipsit de la eveniment nici expozițiile culinare și de artizanat unde cei prezenți au avut ocazia să admire,  dar mai ales să deguste sarmaluțele și micii românești,  dar și alte tipuri de bucate aduse de participanții sosiți din America de Sud, Asia, Africa sau alte zone ale lumii.

Eveniment inedit, hora romaneasca a inchis cea de a VII-a ediție a festivalului, unde alaturi de romani s-au prins in cunoscutul nostru dans traditional si celelalte nationalitati intr-o adevarata hora a Unirii , indiferent de culoarea și provenienta geografica.

Hora Unirii la Festivalul din Valsequillo

Sa ne revedem cu bine la urmatoarea editie a Festivalului International de Folclor din Valsequillo, frumoasa localitate din inima insulei Gran Canaria!

Andreea Pletosu

Comentariu

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish
Cere informatii