Pe 24 iunie Milano a imbracat IA romaneasca

Duminica, 24 iunie, soarele a jucat pe cer sau a stat în loc la amiază. In aceasta zi deosebita pentru noi, romanii, Milano a imbracat IA.  In inima metropolei din Nordul Italiei au fost organizate petreceri pentru celebrarea zilei internationale a iei , prilej cu care s-a readus in prezent ceea ce inseamna traditie, obiceiuri de Sanzaiene si Dragaica. A  fost , de asemenea, o autentica ocazie  de a-i  reuni  pe romanii “risipiti prin lume”.

De la kitch si improvizație in parc- la garden party de bun gust, de la petrecere privată in IE- “la blocarea intrării” castelului Sforzesco,  romanii din Milano au avut posibilitatea de a sarbatori pe ritmuri folclorice de dans si de-a-si manifesta dragostea pentru portul popular. Nu in ultimul rand, s-au incins hore in ale caror mreje au fost prinsi  atat romanii experimentati, cat si cei care au dansat pentru prima data pe ritmul sarbei romanesti. Sarbatoarea  din zona Castelului Sforzesco a atras un numar mare de curiosi din randurile turistilor , nemaicontand nationalitatea, provenienta sau limba vorbita.

Ia universala Milano

Bucurie, culoare si voie buna in Parcul Parco delle Cave unde romanii prezenti s-au simtit ca intr-o familie. Cadrul de vis, in mijlocul naturii si atmosfera incantatoare au fost pe sufletul celor prezenti. Doamnele si domnisoarele au purtat coronite de flori, sarbatorind Sanzaienele asa cum se cuvine. Masa imblsugata cu produse tipice romanesti si atmosfera de sarbatoare ne-a readus pe plaiurile natale.

Ia Milano

Se spune că Drăgaica face ca fructele să se coacă mai repede, ferindu-le de stricăciuni și putrezire. Fie ca aceste “vicii” sa stea cat mai departe de romani!

Ziua de 24 iunie a fost si la Milano, chiar daca departe de casa, o zi cu adevarat magica. Se spune ca in aceasta zi toate minunile sunt posibile. IA este o minune!

Felicitari organizatorilor Dana Maria si Vasile Pupaza! Multumiri fotografului Sas Daniel si  felicitari tuturor participantilor si sustinatorilor acestui eveniment de suflet!

 

Comentariu

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish
Cere informatii