Expozitia “Arhitectura interbelica a Bucurestiului si Regalitatea”. Vernisaj pe 7 Noiembrie la Bucuresti

Este vorba de o expozitie deosebit de interesanta in legatura cu ” Arhitectura interbelica a Bucurestiului si Regalitatea” expusa in perioada 01 – 15 Noiembrie 2017  la Bucuresti. Vernisajul expozitiei este prevazut pe 7 Noiembrie , la orele 18.00 la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, Bulevardul Ion C. Brătianu 2.

Expoziția, componentă a proiectului cultural „Arhitectura Interbelică a Bucureștiului și Regalitatea”, realizată de dr. arh. Luca Matei Stoian, pune în valoare identitatea culturală și istorică, contribuind la integrarea acesteia în spațiul european.

Expoziția, găzduită de Muzeul Municipiului București, în holul central al Palatului Suțu va cuprinde 30 de panouri de fotografie de arhitectură a unor edificii de arhitectura modernă relevante, lucrări reprezentative pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureștiul este considerat capitala est – europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică. Vernisarea expoziției și lansarea catalogului vor avea loc marți, 7 noiembrie 2017, ora 18:00.

“Pentru arhitectura Bucureștilor, deceniul al IV-lea al secolului trecut a fost cel al unei modernități pe care nici o alta capitală din estul european nu a cunoscut-o.”

Va interveni  Academicianul prof. dr. Răzvan Theodorescu, Președintele Secției de Arte, Arhitectură și Audiovizual a Academiei Române

Proiectul este realizat de Uniunea Arhitecților din România în parteneriat cu Academia Română – Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual și Muzeul Municipiului București. Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primaria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB.

Pentru detalii accesați și: www.muzeulbucurestiului.ro

Comentariu

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish
Cere informatii