Continua inscrierile la Concursul Festival International “Tra le parole e l’infinito” de la Napoli

Sunt ultimele zile pentru a participa la Concursul Festival Cultural Internazional, “Tra le parole e l’infinito”, deschis tuturor autorilor si iubitorilor de literatura din intreaga lume.

Concursul se desfasoara la Napoli, Italia, si a fost ideat de Cavaliere Nicola Paone (Nic Pao, Presidente del concorso) ca o necesitate de a stabili o relatie interculturala fraterna, de a da un imbold tinerei generatii la lectura si la arta scrisului si de a evidentia autori si opere in spatiul cultural internazional. Concursul se adreseaza tuturor autorilor care au implinit varsta de 18 ani, se desfasoara anual si alterneaza poezia cu proza. Anul acesta este randul prozei si are ca tema Infinitul. Este admis orice gen literar roman, povestiri, sagistica, basme.Se poate participa cu o singura lucrare de proza scurta nu mai lunga de 5 pagini (3000 de caractere pe fiecare pagina, caractere Timers New Roman, corpo 11, PDF cu traducerea textului in limba italiana, in format electronic, via email, cu autorizarea tratamentului datelor si declaratie ca opera este proprietatea intelectuala a autorului ). Concursul este la a XIX a editie si incepand de anul acesta a devenit Festival Cultural Internazional ca raspuns la numarul mare de participanti din lumea intreaga.

Am remarcat ca in peisajul acestui interesant concurs au fost multi participanti si castigatori din Romania ceea ce m-a determinat sa-l sustin si sa-l fac cunoscut mai mult in tara noastra. Adaug ca de fiecare data, serata de gala, se organizeaza intr-o alta locatie din vecinatatea orasului Napoli, intr-o atmosfera de mare tinuta culturala si intelectuala.

Premiile sunt diplome si medalii care pot fi trimise autorilor ce nu pot participa la festivitate. Exista si o antologie anuala a concursului in care sunt publicate profilurile autorilor si un fragment din opera premiata.

Se poate urmari on line, pagina de Facebook cu acelasi nume, “Tra le parole e l’infinito”.

Va asteptam cu mult drag i cu bucuria de a va regasi printre premianti. Detalii aici.

 Alexandra Firita

Comentariu

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish
Cere informatii