Bust de Nobil Dac la Aeroportul din București

Asociația Identitate Culturală Contemporană (AICC) și Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti au organizat miercuri, 13 septembrie 2017, ora 11.00, expoziția „ORIGINI”, care își propune să aducă în atenţia pasagerilor valori ale istoriei antice românești, prin prezentarea unor episoade reprezentative pentru relațiile dintre daci și romani. Evenimentul a fost încununat de momentul dezvelirii statuii „Bust de nobil dac”, opera sculptorului Ioan Bolocan, urmat de o tombolă tematică. Partenerii noștri de la „Produsele Moldovenești – Crama Om Bun” ne-au încântat cu o degustare de vin „dacic”.

Expoziția, care va fi deschisă până pe 22 august 2019, este organizată la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti și poate fi admirată pe culoarul de trecere dintre terminalul Sosiri și Plecări.

AICC este o organizație non-guvernamentală care dezvoltă proiecte menite să contribuie la promovarea culturii române și la propagarea de informații obiective despre România.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale AICC este muzeul virtual Statui de daci care aduce în atenția societății o serie de monumente realizate de sculptori antici în timpul domniei lui Traian (98-117). Proiectul se bazează pe cercetările realizate de președintele de onoare al asociației, Leonard Velcescu, doctor în istoria artei la École Pratique des Hautes Études (Sorbona). Academia Română i-a acordat în 2012 lui Leonard Velcescu premiul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru lucrarea ‘Dacii în sculptura romană. Studiu de iconografie antică‘, care stă la baza muzeului virtual. In 2016 AICC a lansat proiectul de realizare si amplasare in Bucuresti a unei replici dupa o statuie antica de nobil din Florenta. Proiectul, fundat pe studiile stiintifice ale istoricului Leonard Velcescu, se afla in faza finala de executie de sculptura, Galleria Bazzanti din Florenta.

 

Comentariu

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish
Cere informatii