Au început înscrierile la Tabăra de creație „Vara pe uliță” – Muzeul satului “Dimitrie Gusti”

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 9 IULIE – 17 AUGUST 2018  proiectul pedagogic Tabăra de creaţie„Vara pe uliţă”, ediţia a XXVI-a.

Proiectul care face parte din programul pedagogic Vacanță la Muzeul Satului  împlinește 26 de ani de la înființare și 11 ani de când este BRAND de țară.

Copii şi tinerii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, dornici să înveţe din tainele meşteşugurilor tradiţionale româneşti sunt asteptati sa participe în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00,  timp de 6 săptămâni la  atelierele de olărit, modelaj, încondeiat ouă, ţesut, opincărit, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măşti populare, podoabe populare, împletituri textile, pictură naivă, păpuşi, instrumente muzicale, dansuri popularejucării din lemn. Sunt organizate și ateliere de pictură, foto, teatru de păpuşi. Activitatea este coordonată de meşteri populari, profesori si artişti plastici.

Atelierele sunt destinate diferitelor grupe de copii (3 – 6 ani – Grupa BABY, 7 – 18 ani), dar și seniorilor. Participanţii se pot înscriere la un atelier, cu durata de o săptămână si vor respecta opţiunea aleasa. Programul va fi de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00, cu o  pauză interactivă  între orele 12.00 – 13.00.  În acest interval vom avea Pauza de Divertisment  în care vor avea loc activităţi de socializare – jocuri tradiţionale din satul de altădată, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, circ, cunoașterea animalelor domestice, activități de prevenție și prim – ajutor, noţiuni de protecţie şi reguli de circulaţie, ateliere de jurnalism, de reciclare deșeuri, ateliere de trasee montane și de gătit pe munte, grădinărit, demonstraţii de gimnastică şi multe alte activităţi menite să îi antreneze pe copii într-o joacă educativă. Atelierele se organizează pentru minimum 5 copii; în caz contrar atelierul se anulează;

Taxa de participare este de 150 lei de participant pe săptămână, iar cea de  însoţitori este de 20 lei de persoană pe săptămână. Copiii între 3 – 9 ani vor fi acceptaţi numai cu însoţitori. Retragerea din programul taberei nu implică restituirea taxei percepute. Mai multe detalii  cu privire la regulament gasiti AICI.

Tabăra de creaţie „Vara pe uliţă” reprezintă o alternativă bună în a petrece vacanţa de vară în Bucureşti, într-un mod educativ. Atelierele propuse, dar şi activităţile din pauza de divertisment sunt gândite special pentru toate categoriile de vârste şi au menirea de a promova patrimoniul cultural material şi imaterial al României.

 

Comentariu

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanHungarianItalianPortugueseRomanianRussianSpanishTurkish
Cere informatii